Fazla Sevgi İnsanı Kusturur

17:46


Üniversiteye ilk başladığım zamanlar hep lisedeki arkadaşlığı kuramam diye çok korkuyordum ama şu kısa sürede çok güzel arkadaşlıklar edindim.Kimisi aşırı kibar ve tatlı,kimisi dizi zevkiyle beni hayran bırakıyor ,kimisi esprileriyle güldürüyor .Tam hayalimdeki gibi kalabalık arkadaş grubumuz oldu.Ama bu dönem sayın gıcık müdürümüze rahatlık batmış olacak ki sınıfların karma olmasına karar vermiş ve herkes bir yerlere dağıldı.Yok yok kimse kimseden kopmadı,hala bir grup var,hatta eskiye göre daha çok bağlandık birbirimize.Peki o zaman derdin ne? dediğinizi duyar gibiyim.Aslında aklımdakileri buraya döküp her şeyi bir bütün olarak görmek istediğim için yazıyorum ve sanırım sorun ben de.
Her grup içinde illa ki biri size çok ama çok yakın olur.İşte o kişi de Kedicik ve gerçekten bu kadar sürede böyle bir samimiyet kuracağım hiç aklıma gelmezdi ve  bu aralar o daha çok yeni sınıfıyla kaynaşmanın yollarını arıyor.Peki ben?Hiç öyle bir amacım yok.Bu grup bana yeter de artar dediğimden pek öyle toplu buluşma ayarlamaya meyilli değilim.Kedicik de bana buluşmak ile ilgili yöntemlerden bahsedince nedense içime korku geldi ve ben,ben olmuyorum,tam tersine şöyle yaparsan herkes ilgi gösterir gibisinden tavsiyeler veriyorum ama işte bir yandan da ya onlarla daha sıkı fıkı olur da git gide gruptan uzaklaşırsa diye bir korku oldu.Biliyorum çok saçma,bencillik bu.Zamanla geçer herhalde bu pis duygu .En azından şimdilik duygularımı bir kenara koymayı başarabiliyorum.

You Might Also Like

19 yorum

  1. Grup arkadaşlığın bir takım kriterleri ve ilkeleri vardır. bir di bire bir arkadaşlığın ad kendine göre özel prensipleri olmalıdır. Düşünün iki kişi, gruptan hariç olarak buluşuyorlar. Birlikte oraya buraya gidiyorlar. Bence bu adım adım olamlıdır. Seçici de olmalıdır. Bir kafeye gidebilirsin belki ilk etapta ama sinemaya birlikte gitmeye daha zaman vardır. Birbirinizi bütünüyle tanımak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 kişilik gruplarda bu çok önemli.Eğer olur da o gruptan 2 kişi beraber bir şey yaparsa kıyamet!O yüzden hep 3 kişilik gruplardan kaçtım.Ama gruptaki kişi sayısı 5 falan olunca pek göze batmıyor.

      Sil
  2. Bence bencillik değil yani ister istemez olur öyle bir korku. Akışına bırak şimdilik gerekirse durumu tekrar değerlendirir bir şeyler yaparsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akışına bırak bence de en iyisi ve işe yaradı ^-^

      Sil
  3. Merhabalar,
    Eğer herhangi bir şeyi kaybetmekten korkarsam, o başıma geldi şu ana kadar. Hayatta hiç kimse vazgeçilmez değildir ya da tek değildir. Elbette arkadaşının da yeni arkadaşları olacak, seninde. Ama ortak paylaşımlar sizi daha çok yakınlaştırır. Üniversitedeyken, bir çok arkadaş grubunun içinde bulundum, farklı görüşleri olanların dahi. Kimisiyle bir süre sonra uzaklaştık, kimisiyle yakınlaştık. Bunlar illa ki olacak. Zamana bırakmak en iyisi canım.
    Bu arada yeni tanıdım bloğunu, hemen takibe aldım, ilgini çekerse benim bloğuma da beklerim.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumları okuduktan sonra ne gerek var böyle bir duygu ya diye tekrardan soylendim kendime şu an hiç öyle bir şey hissetmiyorum.Geçici bir şeymiş.

      Sil
  4. ay hepimiz o kadar benciliz ayolcum yaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Canım yeni ve hızlı arkadaşlıklar bir o kadarda hızla bitebilir( umarım bitmez,) herkesle arkadaş ol. Herkesten alacağın şeyler farklıdır. Bir dostun olabilir ama ya onu kaybedersen,?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostluk bambaşka bir şey.Birine dost demem için en azından birkaç yılı devirmek lazım.
      Aynen herkesten alacağın seyler vardır mutlaka ama işte herkesle arkadaş olmak da zor.

      Sil
  6. Üniversiteye ilk başladığımda 5 kişilik arkadaş grubum vardı. Şimdi biriyle aynı evi paylaşıyoruz, diğer üçü napıyo haberimiz bile yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster istemez gruptan hep birileri kopuyor.Ben de mesela lisenin ilk yıllarına bakıyorum da o günden beri hep beraber olduğum tek bir kişi var.

      Sil
  7. Bencillik değil; korku sadece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum nedense bana biraz bencillik gibi geliyor.Sonuçta sadece senin arkadaşın olamaz.Ama neyse ki artık öyle hissetmiyorum.Anlık bir şeymiş.

      Sil
  8. anlamadım hem üniversite hem müdür?? :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölümlerde falan var mi yok mu bilmiyorum ama yabancı dil yüksekokulu müdürü var.Zaten lise 5 olduğu için hazırlık hiç tuhaf gelmedi bize müdürün olması ^-^

      Sil
  9. o hepimizde oluyor ya.Hayır sevdiklerimizi paylaşmak istemiyoruz olay o.Sen de bir yandan yeni sınıfındakilerle kaynaşmayı dene istersen.Tabi umarım korktuğun gibi olmaz da yine sımsıkı arkadaş kalırsınız.

    YanıtlaSil
  10. bencillik denemez aslında ya hepimizde bir parça sevdiğimiz arkadaşımızı başkasına kaptırma korkusu vardır. tabiki yersiz korkular bunlar o senin için nasıl ayrı bir yere sahipse sende onun için öylesin ben böyle düşünüp rahatlatırım kendimi ;)

    YanıtlaSil
  11. Bunu çok yaşadım. Çok yakın olduğum arkadaşlarım başkalarıyla aynı ortamda olunca ister istemez onlarla yakınlaşıyor ve insan ikiye bölünemez ya, onlara zaman ayırmaya da başlıyor ve bizim de iletişimimiz azalıyor haliyle. Ama endişelenme bunun için çünkü arkadaşlığınızı koparacak değil ki bu durum. Ayrıca sen de sınıfındakilerle kaynaş bence, yeni arkadaşlar her zaman iyidir kafasındayım özellikle şu sıralar :)

    YanıtlaSil