Napalım Sabah İnsanı Değilim

20:13


Hazırlıktaysanız ve okulunuz 13.00 da başlıyorsa tabi ki de uykunun tadını çıkaracaksınız.Üstüne bir de alarmın çalmasına 1 dk kalsa bile uyumaya devam eden bir insansa bu kişi tabi ki de uyuyacak.Yaklaşık bir 5 aydır 11'e kadar uyuyordum ama bugün annem patladı,dayanamadı.Neymiş efendim(bunu yazarken içimden neymiş efendim kural işte,boşver,çiğne demeden de geçemiyorum) insan olan o kadar saat uyumazmış,adam akıllı kalkar kahvaltısı yapar,annesiyle muhabbet eder,evden koştura koştura çıkmazmış.Validemiz bir de diyor ki bundan sonra 9 da kalkılacak.Oldu, başka????Ben zaten 4 de uyuyorum,yapma bana bunu!Ayrica 9.00 da bir kere seslenicekmiş kalkmazsam bir daha hiç uyan demicekmiş.Can alıcı noktamdan vuruyor.Ben kendim kalkamam ki. Alarm var evet ama onu da her çaldığında kapatırım ve uyandığımda kapattığını bile hatırlamam.İlla birinin gelip beni sürükleye sürükleye kaldırması gerekiyor.Biliyorum çok sinir bozucu biriyim bu konuda.
Bir de tabi ki de annem sinirlenmişken toplu sinirlenir.Bir hafta önce yediğim halta bile bugün kızdı.Arada böyle kavagalarımız olmasa mis gibi anne-kız ilişkimiz olacak ama malesef.
Şu sabah erken saatte kalkan insanlar nasıl başarıyorlar?Erken kalkıp yürüyüş yapıyorlar,duşunu alıyorlar,üstüne bir de fırından çıkan ilk ekmek ile de kahvaltı yapıyorlar.Ve bu her sabah yapılıyor.Bu kadar düzen çok korkunç değil mi?Ama ben de kısa bir süreliğine de olsa böyle olmak isterdim ama kısa süreliğine.

You Might Also Like

16 yorum

  1. O duruma hayranım ben. Sabah 6da kalkıp 1 saat koşu sonra duş, kahvaltı, hazırlık ve evden çıkma gibi bir düzende ilerleyenler... Bitiyorum o düzene. Gelsin biri beni o yönde düzeltsin ne güzel olur :D
    Yalnız tek başına uyanma olayı senin elinde. Telefonu odanın öteki ucuna 5er dakika arayla alarmlar kurarak bırakırsan bir süre sonra ister istemez alışıyorsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar o düzen,azim olduğu sürece bence o kişiler istediği her şeyi yapar.
      Denedim onu da ama yok ben hiçbir şey duymuyorum.Top patlasa uyanmaz dedikleri kişiler var ya,hah işte ben de onlardanım.

      Sil
  2. Yazın hatta önceki seneler hep gece üç veya dörtte yatardım. Onda kalkardım. Okul vardı.
    Annem hemen sesledi mi uyanırdım.
    Yapı olarak kafamda alarm gibi çalışıyor. Kendimi şu saatte kalkacağım diye ayarladım mı kalkarım.
    Şimdi yine sabah ben uyanıyorum. Kızlarıda ben uyandırıyorum.
    Yalnız uykuyu cok severim. Yazın beni kimse öğlen birden önce uyandıramaz. Sabaha kadarda otururum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi??? Alarm ya da biri seslenmeden uyanmak??İmkansız gibi geliyor bana.
      Uykuyu ben de çok seviyorum ama fark ettim ki uyku bende kilo yapmaya başlamış.

      Sil
  3. erken kalkan yol alır ama gençsin öğrencisin sorumluluğun minimum düzeyde yani demem o ki bu zamanlarda uyumayacaksın da ne zaman uyuyacaksın :D sonrasında zaten iş güç hep erken kalkmak zorunda kalacaksın tadını çıkar boşver arada bir kızsın anneciğin o kadarına da katlan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ya??Keşke anneme bunu anlatabilsem.Neyse ki bu aralar bulaşmıyor,anladı benden hayır gelmeyeceğini.

      Sil
  4. :)))) hah haaaa boşver sen de öyle ol iştee. annenle de nasıl olsa barışırsın ki yineee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz her zaman didişiriz,5 dk sonra da hiçbir şey olmamış gibi güleriz ^-^

      Sil
  5. sabah koşarken bile ben istediğim saatte kalkar yapardım o işi. Annen şuan senin en güzel yılını yaşadığının farkında değil. Asma kulak ona bence bol bol tembellik yap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstesem de yapamıyorum dediklerini,bünyem karşı geliyor.O da istiyor ki ben de erken kalkayım onunla beraber güzel güzel kahvaltı yapıp yürüyüş yapayım ama malesef,olmuyor.

      Sil
  6. Sabah beni uyandırmak bir insanın yapabileceği en büyük yanlış. Biri bana kalk dediğinde cinnet geçiriyorum. Alarmı erteleyen insanlara da tahammül edemem. Aynı odada kalama. Bir kere çaldımı kalkmak lazım. 5 dk da bir o sesi duyarsam cinnet sebebi. Galiba senin tam zıttınım. Annen de acımasız davranmış ama 9'da kalkmak ne demek yaaa en iyisi alarmla kalkmaya zorla kendini :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba biz zıtız ama amaç aynı ^-^
      Alarmı işime yaramacağını bildiğim hale kuruyorum,belki işe yarar ümidiyle.
      Bana biri şart ve o kişide peygamber sabrı olmalı ki en az bi 10 kere bana seslenmeyi ben de hı hı diye diye onu başımdan savarım.

      Sil
  7. O dediğin insan tiplemesine her yaz nasıl özeniyorum ya. Bir kere böyle bir insan olmak istedim ama sabah uyanamayacağımı bildiğimden sabahladım. Yürüyüş yaptım sahilde, sabah fotoğrafları çektim. Fırından yeni çıkan simitlerden falan aldım. Ama noldu, dönünce o açmaları yiyemeden uyudum... Benden hayır gelmez herhalde ama valla çok özeniyorum ya :D
    Her yaz öncesinde dediğim gibi, bu yaz yapacağım diyeyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben özellikle baharda yapanlara özenirim,hafif rüzgar ,hafif güneş.Mis gibi havada yürüyüş yapacaksın.
      Hahaha ben herhalde hiç uyumadan gitsem en sonunda bir bankta oturur uyurum.
      Bakalım,bu yaz noluyor??

      Sil
  8. Şuan uykuya bi türlü doyamadığımız dönemdeyiz. Bende senin gibiyim. Ders aralarında yurda gelip uyumalarım bile var. Ve farkındayım ki bugün tekrar gelmeyecek iş hayatına başlayınca. Anne kız arasında mutlaka kavga olur bazen en ufak şeyi takarlar, bazende takması gereken konuları takmazlar. Bu dönemden bende geçtim sende geçersin sabırlı ol ve alttan al :) :*
    Bloguma beklerim bende :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uykuya genç hiçbir zaman doyulmaz bence.Sadece eğer ömrümün az kaldığını falan öğrenirsem çok az uyur,geri kalan zamanda gezerim.
      Olmazsa olmaz bu kavgalar,alışıyor insan.

      Sil