Dizi Yorumu:Orphan Black

21:48


Bugün size yazın izleyip de en iyi dizilerim arasına giren bir diziden bahsetmek istiyorum,ki bence izleyen herkes sever.Büyük iddia ama merak etmeyin altı boş değil.

Dizimiz :Orphan Black.
Tür:Bilim-kurgu.
Not:Dizinin ilk bölümü ile ilgili spoiler var ama onlarda anlatılmadan dizi nasıl anlatılsın ki???

Konusu:Sarah Manning bir gün metro istasyonundayken birinin intiharına(adı da Beth) şahit oluyor ve intihar eden kişinin fiziksel olarak ona çok benzediğini fark ediyor.Çok benzemek demeyelim biz ona,tıpatıp aynısı.Sarah da zorlu şartlarda yaşayan ve küçük kızı için yaşabileyecek bir ortam hazırlamaya çalışan biri.Metro istasyonunda kadın intihar ettikten sonra çantasını çalıp onun yerine geçmeye karar verir ve Beth'in maddi yönden çok daha iyi olan hayatını yasamaya başlar.Nasıl yani?Bu kadar mı çok benziyorlar?Evet benziyorlar,çünkü onlar birer klon.Wuuuuu.

Aslında baslangıçta planı Beth'in sahip olduğu tüm parayı alıp kızı ve kardeşi ile beraber kaçmak.Ama Beth'in hayatını biraz kurcaladığında aslında sadece Beth'in değil,birçok kişinin ona benzediğini fark ediyor ve bir süre sonra klon olduklarını ve onları yaratanların onları öldürmeye çalıştığını öğreniyor.Bu yüzden planlar değişiyor ve Beth gibi yaşamaya başlıyor.İşte bundan sonrası olaylar olaylar.

Peki bu kadar klonu canlandıran kişi kim?Geçenlerde 2016 Emmy en iyi kadın ödülü alan Tatiana Maslany.Diziyi tek başına ayakta tutan harika ötesi bir oyuncu.Her bölümün sonunda ona hayranlıkla bakmamak elde değil.Karakterler fiziksel olarak aynı olabilirler ama her bir klon sizin için farklı biri.Her birinin iç dünyası,aksanı,hayat tarzı bambaşka ve bunları o kadar  güzel yansıtıyor ki bazen gerçekten hepsini canlandıran aynı oyuncu mu diyebiliyorsunuz.Kısacası oyunculukta nirvana yapmış biri.Çok övdüm kadını,biliyorum ama elimde değil.

Başka oyuncular yok mu?
Başlıca olanları söylemek gerekirse;
Kardeşi Felix'i canlandıran Jordan Gavaris,
Beth'in sevgili Paul'u canlandıran Dylan Bruce,
İş arkadaşı Arthur'u canlandıran Kevin Hanchard.

Dizinin konusu genel olarak güzel ve normal bir bölümü bile bazı dizilerin sezon finalinden çok daha iyi ve bence sezon finalini doğru düzgün yapabilen dizilerden biri.Genellikle dizinin bölümleri çok güzel olduğunda sezon finalinde beklentiniz çok fazla oluyor ve bu dizi henüz sezon finali konusunda hayal kırıklığına uğratmadı beni.

Bu arada dizinin 4. Sezonu haziran ayında bitti ve 5 sezon içinde final onayı aldılar.Acıkcasi final yapacak olması beni çok şaşırttı ama aniden yayından kaldırılmasından iyidir.
Son olarak Entel Karınca'ya teşekkür etmesem olmaz.Normalde acaba ne izlesem diye kararsız olup bir türlü seçemem ama bu yaz O ne söylese onu izledim ve hepsi birbirinden güzeldi.

You Might Also Like

6 yorum

  1. Ben dizi izlemiyorum ama benimki çok fazla izliyor ona bu diziyi söyleyim bakalım :) Anlatımına sağlık :) Güzel paylaşım olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^-^
      Umarım beğenir,hatta izlemiş bile olabilir.

      Sil
  2. Bu diziye bayılarak başlamıştım ve ne olacak ya şimdi ne olacak diye diye bölümler peş peşe geldi. Bir süre sonra araya zaman girdi ve nerede kaldığımı unuttum. Daha sonra hiç yeniden dönüp izleyesim gelmedi. Bu yazıyı görünce diziye tamamen baştan başlamalıyım diye düşündüm. Çünkü gerçekten çok güzel bir dizi. Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de o şekilde yarım bıraktığım çok dizi var ve çok üzülüyorum öyle olunca.İnsan üşeniyor sezon sezon bakıp nerede kaldığına bakmaya.
      Ama bu diziyi izle,zaten başlayıp ne kadar guzel olduğunu görmüşsün.Hem final de yapacak,izle izle ^-^

      Sil
  3. Kesinlikle mükemmel bi dizi, arkadaşımın tavsiyesiyle başlamıştım ve bence bir Game of Thrones gibi Orphan Black dendiğinde de herkesin bilmesi, 'abi o çok iyi yaa' demesi gereken bir dizi. Kalitesiyle eşdeğer olarak popülerliğinin pek olmadığını düşünüyorum ama izleyip de bayılmayan insan tanımadım, orası ayrı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle olmalı.Bir ortamda GoT çok güzel dediğimde ben de izledim onu derler ama Orphan Black'de öyle bir şey pek olmaz.O hangi dizi falan derler.
      İzleyip beğenmeyen varsa eğer kesinlikle o kişinin tarzı bu değil derim.Çünkü bence kendi tarzında çok iyi bir dizi.

      Sil