Neler İzledim Vol1#

19:30

Yaz demek sanırım dinlenme sürecini geçip üşengeçliğe adım atmak,yeni yerler görmek ve biraz da dizi izlemek.
Şu dizi izleme olayına bir parantez açsak mı?Açalım,açalım.

Orange Is the New Black(OITNB)
Piper Chapman'ın bir zamanlar uçuk geçen gençliğinde yaptığı bir hata yüzünden hapse girmesinin ardından hem kendisinin hem de hapishanedeki kişilerin başından geçenleri anlatan güzel bir dizi.Bence bu dizinin en çarpıcı özelliği,yan karakterlerin her bölümde ayrı ayrı işlenmesi.Yani bu dizi için her bölüm ayrı bir başrol desek doğru olur.Ayrıca dizilerde genellikle başrol karakterler sevilirken bu dizide kesinlikle yardımcı karakterlere bayılacaksınız.Mesela Taystee,Poussey ve Cindy üçlüsü.Harikalar.Poussey ismini yazarken bile tüylerim diken diken oldu.
Peki bu dizi ilk bölümden etkiler mi?Beni etkiledi,izledim ama normalde birkaç bölüm şans verirseniz ortama hemen ısınır,bir oturuşta izlersiniz.
NOT:3. sezonu diğer sezonlar gibi bir oturuşta bitmeyebilir ama sonraki sezon için izlemeye değer.

Mr. Robot
Hackerlık konusunda yetenekli olan asosyal Elliot'ın hayatından bahseden ve de daha çıkar çıkmaz birçok kişinin ilgisini çeken bir dizi.Elliot,gündüzleri siber savunma şirketinde mühendis olarak çalışırken,geceleri ise tam tersine bazı insanları hackleyerek kendi yöntemiyle diğer insanlara yardım ediyor ve insanlara  yardım işi zamanla daha büyük çaplı olmaya başlıyor. Eğer bu diziyi dikkatli izleyerseniz küçük sürprizler ile karşılaşabilirsiniz.Ne gibi?Normalde bu tarz dizilerde karakter birçok kod yazar ve ardından tek bir tuşa basarak tüm olayları çözer.Ama bu dizide gördüğünüz tüm IP adreslerine,telefon numaralarına ulaşabilirisiniz.Ekşi sözlükte bununla ilgili birçok şey var.Mesela telefon numarasını  arayıp daha sonra karşı tarafın dizi ile ilgili konuşması ya da web sitelerin bir şeyler göstermesi gibi.
Son olarak,dizinin pilot bölümü iyiydi ve bu yüzden birçok kişi takip etmeye başladı ama son zamanlarda çoğu kişi artık ilk bölümlerdeki havayı yakalayamadığı için bırakıyor.Tabi hala çok iyi dizi diyenlerde var ama bence iyi başlayıp sonlara doğru pek tatmin etmeyen bir diziydi.İlk bölümlerin hatrına 2. sezon düzelir diyip 2. sezonun başında da hayal kırıklığına  uğrayınca izlemeye ara verdim.Sanki olaylar fazla uzatıyorlar gibi.Bu arada dizi ile ilgili fikir ayrılıklarının oluşması sebebi bence herkesin beklentisinin farklı olması.Çünkü dizinin senaryosu her yöne çekilebilir.Kimisi senaryonun anarşik olaylar üzerine,kimisi hackerlık olayları üzerine,kimisi de psikolojik olaylar üzerine yoğunlaşacağını düşünüyor.Herkes de istediğini alamayınca da bu şekilde oluyor.
Biraz izleyene göre değişen bir dizi.
Güncelleme:2. sezonun başlarında sıkılıyorsun falan ama sabredin.Sonradan dizi ilk sezondan daha güzel hale geliyor ve bölümler şipşak bitiyor.

You Might Also Like

10 yorum

  1. Selam diziyi merak ettim:) MR.robotu yani:))

    YanıtlaSil
  2. Mr. Robot sevebileceğim tarzda bir şeye benziyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. sezonu da izleyip,seversen haberdar et olur mu?Hemen izlemeye devam ederim ^-^

      Sil
  3. Mr. Robot'u piyasaya çıktığından beri takip ediyorum ve gittikçe de gıcık olmaya başlıyorum. Anonymous'u bireyleştirmişler güya ama sistem karşıtlığını da inanılmaz yumuşatmışlar. Eğer cyber-punk işliyorsan televizyonda hakkını verebileceğini düşünmüyorum ben, ha amma ve lakin görüntü yönetmenliği, nispeten konusu ve referanslarıyla diğerlerinden ayrılıyor mu? Kesinlikle!

    İzlemediysen Chuck'ı tavsiye ederim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkisi gıcıklık değil de hayal kırıklığı.Beklentim baya yüksekti.Bu arada evet,karşı taraf baya pasif kaldı.Eninde sonunda yine Mr.Robot'un(?) dediği olurdu ama bu kadar kolay olmaz gibiydi.
      Chuck,lisede bir arkadaşım bayılarak izliyordu.Listeme ekledim ^-^

      Sil
  4. mr robot`a tam başlayacakken Uyuz beğenmedim dedi. Dünya beğendi bir o beğenmedi diye bıraktım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuz da mı beğenmedi ^-^ Başta herkes sevdi ama şu an karışık.Ben de çevremdeki birinin çok güzel devam et demesini bekliyorum.

      Sil
  5. aaa ben bu orange is the new black'e başlamıştım baya da sürükleyici gelmişti ama sonra ne olduysa izleyememiştim kalmıştı, yeniden bir bakayım da devam edeyim bari :)

    YanıtlaSil