Üç Günde Yaşlandım

20:01


3 günlük okul bana yetti de arttı bile.Hazırlık meğersem cennetmiş de ben farkında değilmişim.Şimdi hocalar geliyor,anlatıyor ama benim tek yapabildiğim şey tahtakileri aynen deftere geçirmek.Sonradan öğrendim ki üst sınıflar notları fotokopiciye bırakmış.Ben de saf gibi haldır huldur ne dediğini yazmaya çalışıyorum.İyi ki defterini fotokopiciye verenler var.Dün bir tanesine baktım.Benim öyle bir defter tutmam için 40 fırın ekmek yemem lazım.O nasıl bir düzen.

Ben geldiğim okulu ve bölümü bilmesem dekanımızın dediklerine saf gibi inanırdım. Tamam çok kötü bir okul veya bölüm değil ama biz de seviyemizi biliyoruz,mükemmel değiliz.Dekanımızın bizi bu kadar yükseltmesine  hiç gerek yok.Hazırlık okumadan direk bölüme başlayanlar varsa eminim adamın dediklerine inanmış ve egosunu bir hayli yükseltmiştir.Motive olalım diye mi söylüyor  bilmiyorum ama kesinlikle motive yerine aaa zaten ben mükemmelim havasına girip ilk vizedn tokadı yer gibi.Ben de yiyeceğim tokadı am8a en azından farkındayım.

Bugün dersimize giren hocamız ise dekan ne kadar pembe yalanlar söylediyse o bir o kadar gerçekleri bir bir önümüze dizdi.Herkes bölüme akademisyen olurum,yazılım alanında kendimi geliştiririm edasıyla geldi ama çok çalışmak lazım,ben de bunu göze alarak geldim ama dersleri gördükten acaba istediklerimi  yapabilecek miyim diye şüphe duymaya başladım.Beklediğimden karışık geldi.Belki ilk hafta diye öyledir ama yine de bilemedim.

You Might Also Like

14 yorum

  1. öyle olur önce insanın gözü bi korkar ama yavaş yavaş ısınmaya başladın mı ohooo bi bakmışsın kurdu olup çıkmışsın ;) yeni dönemin hayırlı olsun canım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yumiyum ^-^
      Umarım oyle olur.Bu kadar erken pes etmek istemiyorum.

      Sil
  2. Hiç şüphe duyma, o bölüme girebilmek için nasıl çalıştıysan aynı istirarda devam et yeter. Söyledikleri kadar kolay değil evet ama hayatını önüne sermen gerekecek kadar zor da değil bunlar. Kendine güven, düzgün çalış tamamdır. O notlar kısmında da çok güvenme bazen bazı hocalar tekniklerini değiştirebiliyor. Derse gidiyorsan mesela notlar önünde olsun ki eklemen gereken bir şey olursa hemen notlara ekle yoksa ufak ufak kaçırdığın şeyler yüzünden ortalaman tahmin edemeyeceğin kadar düşer :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Notları alma sebebim aynı senin dediğin sebepten dolayı.Kendim not tutarken yetişemiyorum.En azından oradan takip edip,extra şeyleri üzerine not alırım.
      Ayrıca sınıfta hala 2008 girişli kişiler olduğu için bu kadar mı zor dedim.

      Sil
  3. Tavsiye vermek haddime değil ama mutlaka ortalamanı yüksek tut. Ben üniversitedeyken zaten akademisyen olmayacağım diyerek geceçek kadar notlar aldım ortalamayı önemsemedim. Hala akademisyenlik isteyorum ama büyğk hata yapmışım. Yurtdışı yüksek lisansı gibi fırsatları kaçırdım. Aman sen dikkat et :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle şey olur mu?Şu an en cok ihtiyaç duydugum şey üst sınıflardan tavsiye almak ^-^
      Hangi imkana baksan hemen ortalama istiyor.Hazırlık okuyup bu tarz şeyleri çok önceden araştırdığım icin başta böyle ortalamayı yüksek tut diye kendime kural koydum ama bakalım.
      Sen de pes etme akademisyenlik konusunda.

      Sil
  4. İlk cümleni görünce "Deme öyle yaaa" derken buldum kendimi. Gelecek hafta benimkisi başlıyor ve ufak ufak tırsıyorum. Hayat güzel olsun lütfen.
    Ders notu, fotokopi konusunda genel fikirden hoşlanmıyorum yaa. Biri didinsin uğraşsın herkes ondan otlansın, hoş gelmiyor. Ama senin dediğine göre not tutmak da zormuş. Bilemedim. Benim note taking'de nadir başarılarım olmuştur. Ne her duyduğumu yazabilirim ne de not düzenim güzeldir.
    Ben bunları ilk haftaya yormak istiyorum. Hatta ilk vize notların düşük gelirse umursama bile bence. Sonuçta adı üstünde ilk. Biraz dökezlemek doğal aslında.
    Umarım çabuk toparlarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölümden bölüme değişiyor diyeceğim ama yine herkesin zor birkaç dersi oluyor galiba.Sen bana bakma.Bak yorumlara herkes çalışırsan olur diyor.
      Ben de normalde başkasının tuttuğu nottan pek anlamam,kendim tutmam lazım ama yok olmuyor.Yetişemiyorsun.
      İlk vizeler tamamen deneme olacak.Neyseki etkisi cok değil.
      Çok teşekkür ederim ^-^

      Sil
  5. yüksek istiyorsan o notlarla başın dertte ya hem üst sınıflar sor soru hatırlayan var mı. okulda hocalar bazen her yıl aynı ya da benzerini soruyor çünkü.Bu arada tasarımın değişti dimi? ben yanlış hatırlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha sınıf bile kaynaşamadı,üst sınıftan nasıl birini bulurum hiç bilmiyorum.Copycenter da çıkmış sorular var,orası olmasa bitmiştim.
      Evet,Evet degistirdim.Olmuş mu?

      Sil
    2. Evett begendim ben :)

      Sil
  6. daha dur alışırsın, bir kaç ders daha geçsin de. hangi bölüm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışırım herhalde ^-^
      Bölümü yazmak isterdim ama işte anonimlik -_-

      Sil