The 5th Wave

21:38

5. Dalga kitaptan uyarlanarak çekilip 29 Ocak'ta vizyona giren distopik,fantastik bir film.Kitabını okumadan direk filmini izlediğim için açıkçası beklentilerimi karşılamaz diye bir korkum yoktu.Kitabı okuyanlar için film nasıldı,onu da pek bilmiyorum.Peki konusu ne?? Toplamda 5 dalga var ve bu dalgalar Diğerleri diye adlandırdıkları bir grubun Dünyayı ele geçirmek için uyguladıkları adımlar.
1. dalga'dan sonra sadece karanlık hüküm sürüyor.Yani tüm elektronik aletleri devre dışı bırakan bir sinyal yayılıyor ve hatta bu sinyaller uçakların düşmesine bile neden oluyor.2 dalga'dan sonra sadece şanslı olanlar yaşıyor.Çünkü her yerde bir doğal afet gerçekleşiyor.Bazen sel,bazen deprem,bazen de tsunami.Ve 3. dalgadan sonra yalnızca hastalanmayanlar yaşıyor.Diğerleri insanların daha çabuk ölmesi için kuş gribi virüsü yaymaya başlıyor. 4. Dalga'dan sonra ise tek bir kural geçerli: Kimseye güvenme.Çünkü çocuklar dışında herkes insan bedenine giren  diğerleri olabilir ve etrafta dolanan elektronik aletler tarafından insan olduğun anlaşıldığı an ölürsün.5. dalga!Bunun hakkında pek bir şey söyleyemem.Çünkü nereden anlatmaya başlasam elimde kalır,hepsi feci spoiler.Ama şunu söyleyeyim 5. dalga diğerleri gibi çok keskin ve hemen gerçekleşmiyor.Çok sinsi bir dalga ve eğer Diğerleri,bu dalgada da başarılı olursa Dünya artık onların.
Eee şimdi bu kadar olay var,peki olayları yaşayanlar kim?Cassie,Sam,Ben,Evan.

Cassie genç bir kız ve Sam de onun minik kardeşi.Bu dalgalarda elbette herkes en az bir yakınını kaybetmiş oluyor ve bu kardeşler de annelerini vebadan, babalarını ise Diğerleri tarafından öldürülmesiyle kaybediyorlar.Ve bu sırada Sam ve Cassie birbirlerini kaybediyorlar ve Cassie film boyunca kardeşine ulaşmaya çalışıyor.

Ben Parish,Cassie ile aynı okulda olup aynı zamanda Cassie'nin hoşlandığı çocuk.Ben de bu dalgalardan bir şekilde kurtulup 5. dalga da mücadele edenlerden biri.
Evan Walker,bu adam hakkında feci spoiler veresim var ama yok,yok.Bir şekilde Cassie ile yolları kesişiyor ve baya yardımı dokunuyor kıza.Ayrıca filmi izleyenler arasında Team Ben ve Team Evan diye hemen gruplaşmalar olmuş.Açıkçası ona karar vermek için çok erken.Ama yine içimden bir ses sonraki filmleri izledikten sonra Evan diyecek gibi.



Son olarak bu filmi aman aman kesin izlenilmesi gereken bir film mi? Bence çok da değil.Çünkü son zamanlarda o kadar fazla distopik,fantastik tarzda filmler çıkıyor ki bir süre sonra hepsi aynı gelmeye başlıyor ve woww dedirtmek çok zorlaşmaya başladı.Ama eğer distopik olsun ben her türlü izlerim diyorsanız ya da bu tarz film çok izlemedim,bir tane daha izlesem hani,fena olmaz diyorsanız keyif alınacak bir film.

You Might Also Like

4 yorum

  1. Yanıtlar
    1. Yine yok oldum di mi? Sabah bu yorumu görünce aksam kesin yazacağım bir seyler dedim ^-^ bakalım

      Sil
  2. Ohaa tam benlik bir film daha önce neden izlemedim hiç bilmiyorum. En yakın zamanda izlicem teşekkür ederiiz :*

    YanıtlaSil