Öküz Olmayalım da

12:44

Her ne kadar tercih zamanı etrafımdaki bazı insanlar 'Aman orası teknik üniversite,kız öğrenci neredeyse yok ,gitme' dese de tabi ki de kulak asmayıp şu an teknik üniversitede okuyorum.Bu arada yazarken hep üniversite yerine lise yazıp durdum,bünye alışamadı hala üniversiteyi kazandığıma.
Neyse,hazırlık senesinde bile sınıflardaki erkek sayısı biraz fazla,ki bu yine de iyi.Çünkü bölümün kazanlar listesine baktığımda yaklaşık 100 kişi içinde 25-30 kız var.Bu durumdan şikayetçi miyim? Hayır ama davranışlarım erkek arkadaş sayısının aşırı fazla olmasından kaynaklı biraz değişti gibi.Ne peki ?

Erkekler aşırı rahat ve bu rahatlık bana da geçti.Bir derdim oluyor,söylüyorum 'sonra hallederiz,rahat ol,otur çay iç' diye diye ben de öyle oldum.Mesela en basitinden,geçen gün sınavım vardı,elimde ne not var ne de ben adam akıllı ders dinledim ama beni görsen sanki bu kız konuları önceden yalayıp yutmuş dersin,öyle bir rahatlık.Güzel aslında,sevdim ben bu huyu,ömrüm uzar.

Sevgi sözcükleri hayatımdan kalktı gibi bir şey.Lise de en yakın arkadaşım sürekli bana 'söyle kuzum,bir tanem' diyip durduğu için bende de alışkanlık haline geldi bunları kullanmak ve bir süre samimi olduğumuz için ben de kız arkadaşlarımdan birine 'efendim kuzum' diyince erkek arkadaşlarım gülme krizine girdi.Öküzlük içlerine işlediği için böyle şeyler onlara garip geliyor .Ben tabi onlar öyle yaptı diye söylemekten vazgeçmedim ama bir zaman sonra onlarla takıla takıla söylemeyi bıraktım.

Korumalarım varmış gibi hissediyorum
Onların yanındayken tanımadıkları bir erkekle konuşunca baştan sona süzüyorlar,neyin nesi bu diye.Bu ilk başta aaa ne güzel koruyorlar beni diye hoşuma gitmiş olsa da artık sinirlerimi bozuyor.Bir de sorguya çekmeleri yok mu???Neyse ki hepimizin bölümleri farklı da seneye bu kadar çok karışamayacaklar.

You Might Also Like

26 yorum

  1. Rahatlık konusu hem iyi hem kötü. Ama hayatında biraz değişiklik fena olmamıştır bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatlık iyi güzel,tabi sınav haftaları dışında.
      İyi oldu bu değişikler ^-^

      Sil
  2. üni zamanlarımda bende benzer bir durumdaydım ama zor tarafları olsa da eğlencelidir aslında:)
    bazen şu aşırı korumacı tavırlar sinir bozucu olsa da aslında hep sevdiklerinden böyle düşün daha az sinir bozucu oluyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek tesellim o.Hep böyle sakin ol Hermione sevdiklerinden böyle yapıyorlar diyip duruyorum ^-^

      Sil
  3. Teknik lise iyidir :)) Ayrıca şuanda lise 5 tesin her türlü mantıksızlıklar olacak seneye daha düzgün insanlar seni bulacaktır, bundan emin olabilirsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğin lise 5,hocalar falan hala lise de ki gibi davranıyor.
      Korumacı tavırları sinir etse de seviyorum onları,iyi çocuklar.Bölüme geçince de onların biraz daha az korumacı hallerini bulsam süper olacak.

      Sil
  4. Benim dünyama hoş geldin Hermione ahahahaha. Bizim bölüm sizinkinin tam tersiydi aslında erkek sayımız azdı ama onlar da bir zaman sonra bize ayak uydurmaya başlamışlardı ahahaha. O korunma durumu da cidden başta hoş gibi geliyor ama kişisel alanın geçildiği an çıldırtıyor. Hayır yani ne diye her şeye karışıyorlar ki? Kendi abim dışında 2 abim daha vardı ama şimdi yanımda değil hiçbiri :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı yazarken sen geldin aklıma.Chadaqiel nasıl dayanıyordu bu tavırlara diye.Gerçekten başta hoşuma gitmişti ama sonradan her erkeğe bu çocuk seni üzer diyip konuşmaları.Sanki ben sevgili arıyorum da.
      Sen yine fırsat bulup git yanlarına ^-^

      Sil
  5. Yaa erkek arkadaşlar, kız arkadaşlardan çok daha iyidir kesinlikle :) asla sana karşı fesatlık, kıskançlık falan beslemezler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tipler var da neyse ki hiç öyle arkadaşlarım olmadı,olmaz da umarım.

      Sil
  6. Şu mühendislik bölümlerdeki sayılı kızlardan biri olma olayını hep merak etmişimdir ama hiç benlik değil, öyle sadece merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende merak ediyorum,atmosfer nasıl oluyor acaba??

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. İyiyim iyiyim deep,çok sağol sorduğun için.Yakında yazı gelecek inşallah ^-^

      Sil
  8. Hep merak ederdim mühendislikteki kızların durumunu, öğrenmiş oldum. :)

    YanıtlaSil
  9. Sürpriz!! :) (Bil bakalım ben kimim?)
    Aaah ah bazen erkeklerin bu rahatlığını çok kıskanıyorum. Keşke biz kızlar da böyle olabilsek ama ne olursa olsun illa her işi inciğine cinciğine kadar inceliyoruz, olan yine bize oluyor.
    Yalnız bak 28 Mayıstan beri yazı yok çok ayıp unuttun mu buraları? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlerim yaşardı.Sonunda o gün geldi ^-^
      Aşırı güzelmiş bu rahatlık.İşlerini biliyorlar.
      Kime çekmişim acaba yazı yazma konusunda?????

      Sil
  10. ömrüm uzar yazdığın yerde bastım randomu ahahahha

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,

    Yazıyı gülümseyerek okudum :) Ama "ömrüm uzar" kısmı doğru herhalde, biraz rahat olmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümseydiyseniz ne guzel ^-^
      Bence de doğru gibi.Daha az derdin oluyor.

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Merabaaaa ^-^
      Deep yorumunu görünce hemen yazı yazdım.Vakti gelmişti.

      Sil